“Укроборонпром” розпочав виробництво БРЕМ-84 “Атлет”

Розроблена фахівцями “ХКБМ” машина призначена для технічного забезпечення танкових підрозділів.

ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. Морозова”, що входить до складу ДК “Укрборонпром”, розпочало серійне виробництво броньованих ремонтно-евакуаційних машин (БРЕМ) “Атлет”.

“Атлет” дозволяє проводити евакуаційні операції та ремонт техніки у польових умовах.

Для виконання цих завдань “Атлет” обладнаний крановою установкою з вантажопідйомністю до 25 т, яке дозволяє проводити заміну основних вузлів та агрегатів танку, включаючи башту та двигун.

Для евакуації бойових машин “Атлет” обладнаний лебідкою з максимальною силою до 250 кН, якої достатньо для витягування основних бойових танків. А спеціальне обладнання дозволяє проводити буксування техніки на швидкості до 25 км/год.

1000-сильний двигун дозволяє розвивати “Атлету”, що важить 46 т, швидкість до 70 км/год. Окрім того, БРЕМ може перевозити до 1,5 т вантажу. Він оснащений зварювальним апаратом та іншим обладнанням, яке дозволяє проводити широкий комплекс робіт з відновлення боєздатності бронетехніки безпосередньо у польових умовах.

Ця бойова машина значно посилить технічні можливості Збройних Сил України та забезпечить належний рівень боєготовності танкових підрозділів.

Окрім того, БРЕМ “Атлет” має великий експортний потенціал, що дозволить дозавантажити виробничі потужності “ХКБМ” після виконання підприємством Державного оборонного замовлення.

Державний концерн “Укроборонпром”

Input your search keywords and press Enter.