Facebook заблокував мережу російських пропагандистів

Заблоковано більше 200 сторінок і акаунтів, діяльність яких поширювалося на Україну і сусідні країни.

Про це повідомив засновник Facebook Марк Цукерберг у дописі на своїй сторінці.

“Цей конкретний набір сторінок і акаунтів був націлений на Росію і людей, які розмовляють російською мовою в сусідніх країнах, таких як Азербайджан, Узбекистан і Україна”, – заявив він.

Заблоковані сторінки російських ботів і тролів працювали в рамках петербурзької організації “Агентство досліджень інтернету” (IRA), яку називають “фабрикою тролів” і звинувачують в створенні мережі фейковий сторінок для таргетованої реклами і впливу на вибори в США і Європі. Деякі з сторінок належали російським медіа, але були під контролем IRA.

Коли 15 березня влада США оголосили про нові санкції проти Росії, до списку увійшло і “Агентство досліджень інтернету”. У Вашингтоні заявили, що заходи є відповіддю на дії Росії по втручанню в виборчу систему США.

“Це російське агентство неодноразово діяло оманливо і намагалося маніпулювати людьми в США, Європі та Росії – і ми не хочемо, щоб вони були на Facebook в будь-якій точці світу”, – відмітив Цукерберг.

За словами Цукерберга, компанія працює над інструментом, який дасть користувачам можливість перевірити, чи стежать вони за якийсь із сторінок, яку контролює IRA.

Раніше Цукерберг повідомляв, що робота над безпекою Facebook триватиме кілька років.

Input your search keywords and press Enter.