Фільм “Кіборги” б’є рекорди українського кінопрокату

Фільм «Кіборги», прем’єра якого відбулася 7 грудня 2017 року, встановив новий рекорд для національних фільмів у вітчизняному кінопрокаті за касовими зборами.

Про це повідомив Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Ільєнко. У перший вікенд “Кіборгів” подивилися більше 100 тисяч глядачів (106350 чоловік). Бокс-офіс склав понад 8 млн. грн (8186701 грн).

Події цієї військової драми відбуваються у вересні 2014 року, відразу після підписання «Мінських угод». За сюжетом добровольці і військові висуваються з селища Піски в сторону Донецького аеропорту, щоб посилити його оборону, але потрапляють під обстріл і до терміналів добираються тільки кілька бійців.

Фільм описує десять днів перебування у ДАПі головних героїв фільму. Українська армія і добровольці тримали оборону Донецького аеропорту 242 дні – до повного знищення вежі управління польотів і терміналів в 2015 році.

фільм Кіборги постер

Сценарій «Кіборгів» написала Наталія Ворожбит, зафільмував стрічку український і кримськотатарський режисер Ахтем Сеітаблаєв (відомий по фільмам “Хайтарма” і “Чужа молитва”).

Бюджет фільму склав 48 млн грн, 50% цієї суми профінансувала держава. При цьому 5 гривень з кожного придбаного квитка будуть перераховані на допомогу сім’ям загиблих в боях за Донецький аеропорт.

У фільмі використовувалася справжня військова форма і техніка, а консультантами були реальні ветерани, які захищали ДАП.

Нагадаємо, що раніше рекордсменами національного кінопрокату були українські стрічки “Сторожова застава” та “Дзідзьо-контрабас” (8,1 та 7,7 млн. грн. відповідно).

Input your search keywords and press Enter.