Олександр Турчинов: «Українські депутати є співучасниками кіберзлочинів проти власної країни»

Українські парламентарії стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на офіційному сайті РНБО.

За його словами, багато українських підприємств і організації досі повністю не оговталися після масштабної кібератаки 27 червня.

«Протидія кібервійні, яка є складовою частиною гібридної агресії РФ проти нашої країни, вимагає мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових і інтелектуальних ресурсів», – зазначив Турчинов.

Він нагадав, що кібернетичним і інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері. При цьому вчора проект Закону України «Про протидію загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» навіть не був включений до порядку денного.

«Депутати, які працюють кілька днів на місяць, мабуть дуже втомилися, і з наступного тижня йдуть в багатомісячний чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави», – повідомив секретар РНБО.

Олександр Турчинов додав, що ті депутати, «які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії і бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресіі проти України». За його словами, з наступного тижня до середини вересня парламентарії планують роз’їхатися на відпочинок, «залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій».

«До речі, у депутатів також немає часу розглянути в другому читанні Закон 2126 «Про засади забезпечення кібербезпеки», який вже кілька місяців перебуває в ВРУ» – додав Турчинов.

Крім того, Секретар РНБО зазначив, що парламентська більшість, «яка сформувалася з Оппоблоку і популістських фракцій парламенту» відмовилося також підтримувати закон, який повинен був поставити фільтр для отримання українських біометричних закордонних паспортів колабораціоністами і агентами російських спецслужб, які маскуються під патріотів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму і Донбасу.

Джерело: РНБО

Input your search keywords and press Enter.