Росія поки не даватиме на розвиток Криму ані копійки

Російський Кабмін затвердив 46 федерально-цільових програм на 2015 рік, а ось анексованого півострова в списку немає.

Уряд Росії відклав затвердження виділення коштів на розвиток окупованих Російською Федерацією Криму та Севастополя. Про це повідомляє «Центр журналістських розслідувань».

Російський Кабмін затвердив 46 федерально-цільових програм на 2015 рік, а ось анексованого півострова в списку немає. Тож бюджетні асигнування на програму «Соціально-економічний розвиток республіки Крим та міста федерального значення Севастополя до 2020 року» поки не передбачені.

Нагадаємо, Москва хотіла на початковому етапі профінансувати розвиток півострова на 3 млрд доларів. Ці гроші хотіли перерозподілити з будівництва порту Тамань та мосту через річку Лена в районі Якутська.

Загалом російське Міністерство Криму підготувало цільову програму з розвитку півострова, в якій спочатку планували спрямувати в Крим 29,4 млрд доларів. У підсумковому проекті документу цю цифру скоротили майже вдвічі – на 38,5% до 18,2 млрд доларів до 2020 року. Тепер же стало відомо, що поки не виділять жодної копійки.

В той же час, Україна нині на 80% забезпечує півострів товарами і на материковій частині, мовляв, інфляція склала 12,8%, тоді як у Росії – 6,9%.

На півострові Крим після того, як його в березні цього року окупувала Росія, у магазинах спорожніли полиці, а ціни на багато продуктів зросли удвічі-втричі. Інфляція в Криму з початку року вже склала 16,8%. Про це заявив нелегітимний заступник міністра економічного розвитку окупованого Росією Криму Ян Латишев, пишуть «Новости Крыма».

Він також зазначив, що Україна нині на 80% забезпечує півострів товарами і на материковій частині, мовляв, інфляція склала 12,8%, тоді як у Росії – 6,9%.

Відзначимо, інфляція в Україні в травні порівняно з квітнем 2014 року прискорилася до 3,8%, в річному вираженні (проти травня 2013 року) інфляція прискорилася до 10,9%, з початку 2014 року (травень 2014 року до грудня 2013 року) — до 10,5%.

Тим часом голова комісії незаконної Держради окупованого Криму з економічної, фінансової та інвестиційної політики Віталій Нахлупін заявив, що всі непродовольчі товари, які ввозяться на півострів, невдовзі можуть почати обкладати митом.

Джерело: “Відомості”

Input your search keywords and press Enter.