Мій план для Донбасу

Наслідки відкриття нашого кордону з Росією вкрай плачевні. За останніми даними наших спецслужб, у районі Сніжного, Тореза, Д’яково, Дмитрівки, Бірюково, Ровеньків, Свердловська зосереджено до 10 тисяч бойовиків, озброєних найсучаснішою російською технікою. Частина з них російські найманці, частина – місцеві зрадники.

За даними нашої розвідки, Росія відновила концентрацію військ і техніки (танки, бтр, артсистеми, літаки) на кордонах України з Харківською, Донецькою і Луганською областями. У Ростовській області сформовано “миротворчий” військовий контингент, який, припускають, може висунутися для допомоги терористам на Донеччині. У Білгородській області спостерігається концентрація переодягнених у цивільне російських військових, а також членів добровільних воєнізованих формувань. Треба зважати також на те, що з Донеччини на Харківщину йде зараз чималий потік біжинців, серед яких є і терористи. Не виключено, що усі ці люди ближчим часом будуть задіяні у спецоперації по дестабілізації ситуації на Харківщині.

Висновки: незважаючи на заяви Путіна і російського МЗС про прагнення до відновлення миру на Донбасі, наш північний сусід, за прикладом Гітлера, говорить одне, а робить протилежне, не припиняючи спроб підірвати Україну з середини.

Що, на мою думку, треба робити. Не відмовляючись від налагодження переговорного процесу з окупантом, треба пам’ятати, що з нами рахуватимуться тільки тоді, коли ми будемо сильними. Тому в жодному випадку не припиняти антитерористичну операцію, на чому наполягає Москва. Для її ефективного проведення запровадити військовий стан. Докласти всіх зусиль для реального закриття кордону з Росією, звідки нам експортують терористичну заразу. Жорстко вибивати терористів із захоплених ними наших населених пунктів, незважаючи на їхні воплі і соплі та іншу пропагандистську мішуру.

Радикально вичистити усю міліцію на Донбасі, які зрадили Присязі і злигалися з терористами, позбавивши їх пенсій, зарплат і пільг. Сформувати докорінно нову міліцію з учасників АТО. Невідкладно змінити главу МВС Авакова, який виявився слабким для цієї ролі. Радикального реформування і посилення потребує увесь силовий блок. На генеральські посади треба ставити капітанів і майорів, які реально воюватимуть. Більшість генералів не здатні до боротьби, у них мізки зайняті лише тим, як украсти на війні.

Вважаю шкідливими будь які розмови про децентралізацію влади в Україні. Дострокові вибори місцевих органів влади на Донбасі, які ініціює Президент, у нинішніх умовах призведуть лише до того, що до влади вже легітимно прийдуть сьогоднішні лідери терористів і сепаратистів. Наслідки цього не усвідомлюють тільки обмежені люди. Тому Україна має залишатися унітарною державою з сильним центром.

Щодо переговорів із терористами. Треба розуміти, що ми є свідками кримінально-олігархічного бунту донецької мафії на чолі з Януковичем, яка втратила владу внаслідок Революції гідності на Майдані. Сепаратизм – це лише ширма для цього кримінального бунту. У цьому заколоті донецька мафія взяла собі в спільники Росію, зрадивши Україну. Більшість із місцевих мешканців, хто сьогодні взяв зброю – це наркомани, алкаші, урки, інший асоціальний елемент, які воюють за дозу наркоти і 200 гривень. Тому з ними не переговори треба вести, а жорстко загнати в стійло, звільнивши Донбас від влади криміналу. Знаю на прикладі Маріуполя, як люди нам дякували за зачистку від цих опущених “новоросів”. Так само не можна вести жодних переговорів з лідерами донецької мафії, які хочуть отримати індульгенцію на подальше панування на Донбасі. Якщо влада з ними спробує домовитися – це означатиме остаточну втрату контролю Києва на Донбасі.

Треба також припинити будь які розмови і дії, спрямовані на розширення статусу російської мови на Донбасі. Їй тут і так нічого не загрожує. Ми через це і втратили Крим і маємо геморой на Донбасі, бо всі українські влади за 23 роки Незалежності дозволяли тут культивування зневаги до всього українського – до мови, символіки, культури, до самої Української держави.

Окреме питання – російські змі, які сьогодні є надзвичайно потужними інструментами в інформаційній війні в Україні. Зверніть увагу: терористи найперше захоплюють телевишки і включають трансляцію російських каналів. Це їх потужна зброя, тому наше завдання – вирубити її за будь яку ціну. Навіть у готелі у Бердянську – місто не інфіковане заразою тероризму – де ми ночували перед операцією в Маріуполі, крутять російські канали. Ця пропагандистська зброя потужніша за танки і літаки, і вона має бути знешкоджена в першу чергу. А у нас натомість акредитують російську агентуру під журналістським прикриттям навіть у парламенті.

Ми не здолаємо ворога на Донбасі, не вичистивши його з політичної верхівки в Києві. Це повний абзац, коли в парламенті сидить п’ята колона, яка працює на окупанта. Багато хто із так званих народних депутатів України щотижня літають у Москву, де поливають Україну брудом і підтримують дії загарбників. Тому мають бути невідкладно призначені перевибори парламенту, а ті з державних службовців і політиків, які без санкції української влади зустрічаються з окупантами, мають бути притягнені до кримінальної відповідальності за зраду. Парламент, який дозволяє терпіти продажних шкур Симоненка, Єфремова, Калетника, Олійника і їм подібних, не має права на існування. Також зауважте, що більшість народних депутатів України, обраних від Партії регіонів у мажоритарних округах у Криму, на Донеччині і Луганщині, не стали на захист територіальної цілісності України, а багато хто з них відверто допомагає терористам і сепаратистам.

Оце, в загальних рисах, мій план для Донбасу. Не претендую на істину в останній інстанції, тому очікую на ваші пропозиції, які обіцяю уважно проаналізувати. Хотілося б, у свою чергу, почути від Президента Порошенка його план дій. Щоб ви мали змогу порівняти і зробити висновки

Олег Ляшко, Facebook

Input your search keywords and press Enter.