Експерт з корпоративних воєн розповів про майбутнє Криму і зацікавленість Путіна в Тимошенко

Вадим Гриб вважає, що Тимошенко потрібна велика перемога, щоб стати президентом України.
Юлія Тимошенко може зіграти для президента Росії Володимира Путіна роль “точки опори” в Україні.

Таку думку висловив один з найбільш відомих фахівців з корпоративних воєн Вадим Гриб.

Він вважає, що “Путін і Тимошенко йдуть одним блоком, щоб привести її до влади”.

“Путін спочатку зробив ставку на Медведчука, спробували розкрутити – не вийшло. Янукович був не тією фігурою, з якою йому хотілося сидіти за одним столом. Знайомий генерал розповідав мені, що Путін шість разів просив у Януковича відпустити Юлю. Але той ігнорував ці прохання”, – сказав він.

Гриб зауважив, що лідер “Батьківщини” потрібна російському президентові в якості опори, щоб виграти війну.

“Щоб Тимошенко перемогла на виборах, їй потрібен карт-бланш, вона повинна щось вирішити – дуже значуще для України. Що вирішити – не знаю. Спочатку я думав, що вона вирішить питання щодо Криму. Крим Росії ж не потрібен. Їй потрібен Севастополь, щоб разом з Придністров’ям зробити щит за межами Росії та забезпечити постійне базування Чорноморського флоту. Далі події просто розвивалися за принципом – на війні виграєш рівно настільки, наскільки тобі дозволяє суперник. Противник дозволив забрати весь Крим і тепер для Росії це головний біль. Мені телефонував товариш – він депутат Держдуми. Питав, що їм тепер з Кримом робити. Я відповів: “Розвивати”, – додав Вадим Гриб.

При цьому він вважає, що в історії з Кримом крапка ще не поставлена, тому що кримські татари не сказали свого останнього слова.

“Я вважаю, що Росія отримала великий головний біль, забравши собі Крим. І це не тільки санкції”, – упевнений Гриб.

Зокрема, в Криму представлений кримінал.

“Злочинні елементи вмонтовані в систему влади в Криму. Моє перше враження про Крим: сидимо в урядовій ложі, Борис Дейч веде сесію, телебачення присутнє, депутат встає в залі і щось починає говорити. Ззаду піднімається інший депутат і зі всієї сили дає йому стусана з вимогою сісти. Я був здивований, а потім мені пояснили, що це нормально. Той, хто бив, просто авторитет”, – повідомив він.

Джерело: “ТСН

Input your search keywords and press Enter.